Клиха відправили на планове лікування у Челябінськ

Читать на русском
Український політв'язень в Росії Станіслав Клих переведений в Челябінськ на планове лікування.

Український політв'язень в Росії Станіслав Клих переведений в Челябінськ на планове лікування.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила російська правозахисниця Тетяна Щур, повідомляє Укрінформ.

Українські політв’язні: Клиха знайшли у тюремній психлікарні в МагнітогорськуУв’язнений в Росії українець Станіслав Клих перебуває в Обласній психіатричній тюремній лікарні в Магнітогорську.

Правозахисниця зазначила, що Клих знаходиться на плановому лікуванні в ЛВУ-3 (лікувально-виправної установи, - ред.) в Челябінську.

«Туди він був направлений з Магнітогорської тюремної психоневрологічної клініки, де він відмовився від лікування. Ставлення в ЛВУ-3 йому минулого разу сподобалося. Але це за контрастом з в'язницею і ОПЛ (Обласна психіатрична лікарня в Магнітогорську - ред.)», - повідомила Щур.

Щур зазначила, що в даний час немає можливості направити до Клиха адвоката правозахисної організації, оскільки той зайнятий іншим процесом на виїзді. Однак, на думку правозахисниці, зараз слушний час, щоб український омбудсмен Людмила Денісова зробила запит свого колеги в РФ і та направила до Клиха представників челябінської Громадської спостережної комісії.

Раніше, мати політв'язня Тамара Клих, яка розмовляла з сином по телефону 9 січня повідомила, що український політв'язень Станіслав Кліх підозрює, що хворий на рак шкіри. Він також поскаржився на сильний біль в серці і нирках. Незважаючи на такий стан здоров'я, Клиха повернули з лікарні Челябінська до в'язниці в Верхньоуральську.

Нагадаємо, в 2016 році українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха засудили до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. За версією російського слідства, вони були членами організації УНА-УНСО і в 1994-1995 роках воювали в складі бандформувань у Чечні. Своєю чергою, Клих заявив, що ніколи не був у Чечні.

Що відомо про українських політв'язнів в РФ, - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: