Зведення штабу ООС 21 лютого: 13 обстрілів, є загиблий

Читать на русском
За минулу добу, 20 лютого, бойовики незаконних збройних формувань 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, загинув один військовослужбовець Збройних сил України.

За минулу добу, 20 лютого, бойовики незаконних збройних формувань 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, загинув один військовослужбовець Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил вранці 21 лютого, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 20 лютогоСитуація на сході країни на 20 лютого 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«20 лютого російські окупаційні війська 13 раз порушили режим припинення вогню, з них 11 разів - з озброєння, забороненого мінських домовленостей з витратою 125 хв калібрів 120 і 82 мм. Підч час бойових дій один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав смертельне поранення», - йдеться у зведенні, опублікованій на сторінці штабу ООС.

Крім того, ворог обстрілював зміцнення підрозділів Об'єднаних сил з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також по українськими захисникам вівся прицільний снайперський вогонь.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник сім раз обстріляв українські опорні пункти двічі, з мінометів калібру 120 мм, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - в районі н.п. Лебединський, двічі, з мінометів калібру 120 мм - поблизу с.Водяне, двічі, спочатку з мінометів калібру 120 мм, а пізніше - з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - у н.п. Широкино, зі снайперської зброї - в районі Мар'їнки.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» бойовики обстріляли шість позицій підрозділів Об'єднаних сил - двічі, з мінометів 82 калібру, озброєння бойових машин піхоти і гранатометів різних систем - біля смт. Новоолександрівка, двічі, з мінометів калібрів 120 і 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу н.п. Хутір Вольний, з мінометів калібру 82 мм, а також з станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - в районі н.п. Катеринівка, з мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - поблизу селища Новотошківське.

«Підрозділи, які зазнали вогневому впливу противника, відповідали на ворожий вогонь застосуванням всіх наявних чергових вогневих засобів», - відзначили в штабі.

За даними української розвідки за минулу добу один бойовик знищений і двоє були поранені.

«З початку поточної доби вогонь по наших позиціях ворог не відкривав», - додали в штабі.

Нагадаємо, Польща підтримує відправку на Донбас оціночної місії ООН.

Також відзначимо, президент Петро Порошенко озвучив нові дані про втрати військових на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: