Польща підтримує спрямування на Донбас оціночної місії ООН

Читать на русском
Польський заступник міністра закордонних справ зазначив, що ООН не повинна припиняти пошук свіжих ідей, щоб вийти з політичного глухого кута.

Польща підтримує спрямування на Донбас технічної оціночної місії Організації об'єднаних націй для розробки варіантів введення багатонаціональної миротворчої операції під егідою ООН у цей регіон і готова сприяти цій роботі.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив польський заступник міністра закордонних справ Бартош Ціхоцький під час дебатів на Генасамблеї ООН, пише Інтерфакс-Україна в середу, 20 лютого.

Порошенко в ООН розповів, яка армія РФ вторглася в УкраїнуПорошенко на засіданні в Генасамблеї ООН назвав точну чисельність військових і зброї РФ на окупованих територіях України.

Ціхоцький зазначив, що ООН не повинна припиняти пошук свіжих ідей, щоб вийти з політичного глухого кута, знайти нові можливості й поліпшити ситуацію на місцях.

«Одна з таких ідей - це повноцінна миротворча місія з мандатом ООН, яка буде розгорнута в Україні. Ми розуміємо, що думки різняться щодо параметрів такої місії, проте ООН може щонайменше розпочати процес і спрямувати місію зі збирання фактів. Польща як непостійний член Ради безпеки ООН готова сприяти цій роботі», - сказав він.

Нагадаємо, 20 лютого президент Петро Порошенко заявив, що скерування на Донбас оціночної місії ООН сприяла б обговоренню питання про введення миротворців у регіон.

Також повідомлялося, що спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік повідомив про існування нового плану із врегулювання на Донбасі замість мінських угод. Він передбачає залучення до процесу ООН шляхом скерування в Україну поліцейської місії і створення під егідою Євросоюзу Агентства з відновлення регіону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: