На Донбасі затримали митрополита УПЦ МП

Читать на русском
Після допиту в поліцейській дільниці його відпустили. Правоохоронці пояснили, що мають інформацію про його зв'язки із сепаратистами.

У понеділок, 18 лютого, на контрольно-пропускному пункті затримали митрополита Горлівського і Слов'янського УПЦ МП Митрофана. Його під конвоєм доставили в міське управління поліції Слов'янська Донецької області, після чого відпустили.

Про це повідомляє прес-служба Горлівської єпархії, передає «Слово і Діло».

Грицак назвав імена замовників підпалу храму УПЦ МП у ЗапоріжжіГолова СБУ підкреслив, що Тимченко і Кузьменко розробили чіткий план дій, якого мали дотримуватися виконавці.

Після перевірки документів митрополиту було оголошено про затримання для встановлення особи. На запитання про причини затримання поліцейський відповів, що, відповідно до закону, має право затримати будь-яку людину на три години без пред'явлення звинувачень. Архієрея обшукали - і викликали опергрупу, яка відконвоювала його в Слов'янський відділ поліції. Там сталася розмова зі слідчим, під час якої ніяких звинувачень не було пред'явлено, після неї митрополит був відпущений.

Повідомляється, що підтримати митрополита Митрофана під відділення поліції прибула велика кількість священнослужителів і мирян.

«Я вважаю, що це була спроба тиску з боку влади», - заявив священнослужитель.

У той же час у Нацполіції пояснили Українській правді, що представника УПЦ МП запросили до відділення через наявність в оперативних базах даних про можливі зв'язки з людьми, причетними до незаконного збройного формування «ДНР».

«Для підтвердження чи спростування цих даних митрополита опитали в присутності адвоката. Ми отримали інформацію, яка може бути важливою для роботи поліції в Донецькому регіоні. Після чого його відпустили. Це стандартна перевірка в таких ситуаціях», - запевнив спікер Нацполіції Ярослав Тракало.

Нагадаємо, минулого тижня в Україну не пустили настоятеля Десятинної церкви УПЦ МП.

У Міграційній службі потім пояснили, що єпископ Гедеон (Юрій Харон) набув громадянство України з порушенням законодавства, його паспорт визнано недійсним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: