Мангер звинуватив генерала СБУ в організації вбивства Гандзюк

Читать на русском
Голова Херсонської облради Владислав Мангер заявив, що вбивство активістки Катерини Гандзюк організував генерал Служби безпеки України.
Фото: Станіслав Козлюк.

Голова Херсонської облради Владислав Мангер заявив, що вбивство активістки Катерини Гандзюк організував генерал Служби безпеки України Данило Доценко.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив під час судового засідання з обрання йому запобіжного заходу, передає «РБК-Україна».

Справа Гандзюк: чи є шанс, що суспільство дізнається правдуГенпрокурор повідомив, що Мангер підозрюється в замовленні та частковій організації вбивства Гандзюк. Чи дізнається суспільство, хто замовив вбивство Гандзюк, обговорили з експертами.

За словами підозрюваного, Гандзюк мала тісні зв'язки із СБУ.

На його думку, напад на Гандзюк став наслідком протистояння херсонської поліції та СБУ. Мангер уточнив, що вважає справу проти нього політично мотивованою і спрямованою проти лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, 11 лютого Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк. Заступник генпрокурора Юрій Столярчук вручив підозру голові Херсонської обласної ради в організації замовлення вбивства, тобто умисного протиправного заподіяння смерті, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю, за попередньою змовою групою осіб.

Як повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ не має права затримати Мангера через норми чинного Кримінально-процесуального кодексу.

Додамо, Мангера виключили з партії «Батьківщина». Йому також рекомендували залишити посаду голови Херсонської облради.

Минулого тижня вийшло журналістське розслідування програми «Схеми», в якому стверджувалося, що голова Херсонської облради пов'язаний із підозрюваним в організації вбивства. Зокрема, аналіз публічних реєстрів показав наявність ділових відносин з Олексієм Левіним («Москал»), який втік за кордон. Крім того, за тиждень до нападу на Гандзюк юрист Мангера передав Левіну базу відпочинку на узбережжі Чорного моря в селищі Лазурному.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: