САП скасувала постанову НАБУ про закриття справи щодо Вілкула

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура скасувала закриття Національним бюро справи про ймовірну брехню в декларації нардепа.
Олександр Вілкул

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скасувала постанову детектива Національного антикорупційного бюро про закриття кримінального провадження щодо ймовірного недостовірного декларування народним депутатом Олександром Вілкулом.

Про це йдеться у відповіді прокуратури на запит журналіста «Слова і Діла».

«Упродовж грудня 2018 року детективами НАБУ закрито 62, а прокурорами – 2 кримінальних провадження. За результатами вивчення вказаних кримінальних проваджень скасовано постанову про закриття кримінального провадження за фактом внесення недостовірних відомостей до декларації народним депутатом Олександром Вілкулом», – повідомили в САП.

За версією слідства, нардеп у 2015-2016 роках користувався житловим будинком площею майже 379 кв. м. і двома земельними ділянками в Козині Київської області, які належать його тещі Марії Кондратюк. Зазначається, що ця нерухомість у грудні 2006 року після придбання була передана в іпотеку Альфа-Банку на суму 900 тисяч доларів. Детектив також зазначив, що Кондратюк зареєстрована не в Козині. До того ж вона отримує доходи від ТОВ «Метінвест Холдинг» і є засновницею криворізького ТОВ «Редакція газети «Пульс Новини, факти, коментарі». Тобто характер виконуваної роботи та спосіб життя не вказують на її фактичне проживання у вказаному будинку.

Сам Вілкул у деклараціях за 2015-2016 роки вказував нерухоме майно в Дніпрі та Кривому Розі. У Києві він декларував лише користування номером площею 25,8 кв. м в готелі «Національний». За версією детективів, Вілкул міг проживати в будинку в Козині й не декларувати його.

Також у НАБУ вважають, що нардеп не вказав у декларації співмешканку та її майно.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: