Каплін знову обіцяє гарантувати першу роботу для молоді, тепер уже як кандидат у президенти

Читать на русском
Кандидат у президенти Каплін обіцяє гарантувати перше робоче місце для молоді. Але цю обіцянку він уже давав, ідучи на парламентські вибори в 2012 році.
Слово і Діло

Лідер Соціал-демократичної партії Сергій Каплін став офіційним кандидатом на посаду президента України. У своїй передвиборчій програмі він пообіцяв побудувати сучасну соціал-демократичну державу за прикладом Швеції, Фінляндії, Німеччини, Канади та Норвегії.

Особливе місце в програмі Каплін приділив соціальній політиці й, зокрема, захисту молоді. Так, у разі обрання на посаду глави держави політик пообіцяв уже в 2019 році забезпечити гарантії першого робочого місця для молоді. Але Каплін міг би виконати цю обіцянку ще за кілька років до того, якби реалізовував свою передвиборчу програму в повному обсязі.

На парламентських виборах 2012 року Каплін балотувався до Верховної Ради за одномандатним виборчим округом від партії УДАР. У своїй програмі він обіцяв забезпечити механізм, згідно з яким молоді гарантовано надаватиметься перше робоче місце. Але за час роботи сьомого скликання Ради (2012-2014 роки) народний депутат не виступав ініціатором внесення відповідних змін. Відзначимо, що законопроекти про забезпечення молоді першим робочим місцем зареєстровані були, але Каплін до їх розробки стосунку не мав.

Нагадаємо, за час роботи в парламенті Сергій Каплін дав 169 обіцянок, з яких 43 виконав (25%), а 67 – провалив (40%).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: