Суд заарештував екс-керівників «Укргазбанку»

Читать на русском
Запобіжні заходи призначені екс-заступнику голови правління Укргазбанку, екс-члену наглядової ради і керівнику підприємства.

Суд заарештував екс-заступника голови правління Укргазбанку і екс-члена наглядової ради, а також призначив домашній арешт керівнику підприємства.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба Національної поліції у Facebook.

Зокрема, зазначено, що запобіжний захід призначено за підозрами у справі про розкрадання майна шляхом зловживання службовим становищем.

За даними слідчих, шляхом перерахування коштів за оренду приміщень, якими банк фактично не користувався, і проведення в них ремонту на рахунки заздалегідь створеного підконтрольного підприємства були перераховані 39 млн гривень.

При цьому наголошується, що заарештованому екс-заступнику голови правління банку залишили можливість внесення 960,5 тис. гривень застави, а екс-члену наглядової ради призначена застава в 90 млн гривень.

Як інформує з посиланням на власні джерела видання Finbalance, один із заарештованих - Олексій Омельяненко, який був одним з головних бенефіціарів банку до його націоналізації під час кризи 2008-2009 років. Відомо, що в різний час він працював в банку на різних посадах, в тому числі заступника голови правління та члена наглядової ради.

Раніше двом колишнім топ-чиновникам Укргазбанку і керівнику комерційної структури повідомили про підозру у виведенні і присвоєнні 39 мільйонів гривень.

Нагадаємо, в квітні 2018 року суд обрав екс-заступнику голови правління Укргазбанку, якого підозрюють в розкраданні 100 мільйонів гривень, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: