Мін'юст заарештував рахунки «Укргазбанку»

Читать на русском
На підставі наказу Господарського суду Києва на Укргазбанк накладено арешт на підставі наказу про стягнення коштів на користь Укрконцепту.

29 липня відділом примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України було накладено арешт на кошти АБ «Укргазбанк».

Про це повідомила прес-служба банку, передає «Слово і Діло».

Арешт здійснено на підставі наказу Господарського суду Києва про стягнення з банку коштів на користь ТОВ «Укрконцепт».

«Станом на 30 липня 2016 року банк не отримав ані постанови про порушення виконавчого провадження, ані постанови про арешт коштів боржника, а рішення господарського суду оскаржено банком у касаційній інстанції», – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що незважаючи на повідомлення НБУ, з метою попередження незаконного стягнення грошових коштів 29 липня 2016 року банк подав низку скарг до Міністерства юстиції України, Державної виконавчої служби та направив клопотання про відкликання платіжних вимог і відкладення виконавчих дій щодо рішення Вищого господарського суду.

Фонд гарантування розкрив плани продажу майна банків-банкрутівПротягом поточного тижня заплановано продаж активів 23 неплатоспроможних банків на загальну суму понад 1,67 млрд грн.

«Керівництво АБ «Укргазбанк» вкрай стурбоване спробою неправомірного способу заволодіння коштами банку (94,94% статутного капіталу банку належить державі, а постановою Кабінету міністрів України №83 від 04.03.2015 «Укргазбанк АБ» віднесено до переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави) та вживає в межах повноважень усіх можливих заходів із захисту інтересів держави, акціонерів і клієнтів банку. Відповідні заяви направлені до правоохоронних органів України. Переконані, що замовники й виконавці цих протиправних дій будуть встановлені та притягнуті до відповідальності», – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що відповідні заяви вже направлені до правоохоронних органів.

В «Укргазбанку» припускають, що такі дії були ініційовані несумлінними позичальниками та спрямовані на зрив поточної роботи банку з повернення проблемної заборгованості.

Нагадаємо, що за підсумками липня поточного року банківська система України вийшла на позитивні показники прибутковості в розмірі 50 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: