Мінфін планує продати «Укргазбанк»

Читать на русском
Міністерство фінансів України веде пошук інвестора для продажу державного Укргазбанку, оскільки держбанки становлять дуже велику частку банківського сектора.

Міністерство фінансів України веде пошук інвестора для продажу державного «Укргазбанку», оскільки держбанки становлять дуже велику частку банківського сектора.

Про це заявила заступник міністра фінансів Оксана Маркарова на засіданні комітету ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«52% або 54%, за різними підрахунками, які зараз займають у банківській сфері державні банки, – це занадто велика частка ... Перший банк, у який ми плануємо залучити інвестора, й уже активно працюємо в цьому напрямку, – це «Укргазбанк», – сказала Маркарова.

Державна частка у фінансовій системі України перевищила 50%Після націоналізації найбільшого банку в Україні – «ПриватБанку» – частка держави у фінансовій системі України перевищила 50%, що немислимо, згідно з ліберальною моделлю світу, яка домінує в Україні. А як із цим справи в інших країнах?

Вона зазначила, що потенційному інвестору потрібно мати високу репутацію й володіти новими технологіями та підходами на ринку.

29 липня відділом примусового виконання рішень департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України був накладений арешт на кошти АБ «Укргазбанк». Наприкінці 2016 року Генпрокуратура провела обшуки в справі про розкрадання колишніми співробітниками «Укргазбанку» кредитних коштів у розмірі 140 млн грн.

Нагадаємо, що 94,94% акцій «Укргазбанку» належать державі внаслідок рекапіталізації. На початку лютого 2017 року Мінфін повідомив про те, що «Укргазбанк» готовий до продажу приватним інвесторам, як це передбачено стратегією розвитку держбанків.

Стратегія передбачає продаж 20% акцій «Ощадбанку» та «Укрексімбанку» до середини 2018 року та повний продаж «Укргазбанку» протягом 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: