Екс-керівнику Укргазбанку повідомили про підозру

Читать на русском
Генеральна прокуратура України підозрює банкіра в розтраті державних коштів у особливо великих розмірах й у фіктивному підприємництві.

Колишньому керівнику АБ «Укргазбанк» оголосили про підозру в привласненні коштів і фіктивному підприємництві.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 16 квітня, повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Розтрата коштів ПриватБанку: НАБУ отримало доступ до рахунків низки компаній в ОщадбанкуПрацівники Антикорупційного бюро перевірять інформацію за рахунками низки компаній, що брали кредити в Приваті.

Екс-керівника банку підозрюють у розтраті державних коштів у особливо великих розмірах. Також у підозрі йдеться про порушення ще кількох статей Кримінального кодексу. Зокрема, йдеться про скоєння злочину групою осіб і фіктивне підприємництво.

«Установлено, що протягом 2008-2010 років колишній заступник голови правління АБ «Укргазбанк» за попередньою змовою з чинним на той час керівником однієї з дирекцій АБ «Укргазбанк» організував схему з виведення державних коштів на рахунки заздалегідь створеного підконтрольного фіктивного підприємства шляхом надання йому кредиту на суму 100 мільйонів гривень і з метою подальшого заволодіння зазначеними коштами», – йдеться в повідомленні.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Правоохоронці встановлюють усіх учасників зазначеної злочинної схеми. Досудове розслідування триває.

Раніше в ГПУ повідомляли, що з Укргазбанку вкрали 250 млн грн.

Нагадаємо, прокуратура Києва підозрює колишнього заступника голови правління Укргазбанку в службовій халатності та підробленні, внаслідок чого банку було завдано збитків у розмірі 155 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: