Туск у Києві вшанував пам'ять героїв Небесної сотні

Читать на русском
Президент Європейської ради і Петро Порошенко поставили лампадки біля пам'ятної стели з іменами загиблих у центрі столиці.

Президент України Петро Порошенко з президентом Європейської ради Дональдом Туском зранку у вівторок, 19 лютого, у центрі Києва вшанували пам'ять героїв Небесної сотні.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба глави держави.

П'ята річниця розстрілів на Майдані: які акції відбудуться в Києві (доповнено)На Майдані Незалежності 18-20 лютого 2014 року загинули понад 100 громадян, названих пізніше Небесною сотнею.

За їхньою інформацією, Порошенко і Туск пройшли до Хреста на місці загибелі героїв Небесної сотні і поставили лампадки біля пам'ятної стели з іменами загиблих.

Вони також ознайомилися з проектом Національний меморіальний комплекс героїв Небесної сотні - музей Революції гідності, будівництво якого заплановане на місці загибелі активістів.

Зазначимо, раніше також Порошенко опублікував відео зустрічання Туска в українській столиці.

Як повідомлялося, 18 лютого в Україні п'ята річниця розстрілів на Майдані. На майдані Незалежності 18-20 лютого 2014 року загинули понад 100 громадян, названих згодом Небесною сотнею.

Нагадаємо, у ГПУ відзвітували про розслідування справ Майдану. Більшість із 4700 злочинів, які були скоєні проти активістів Майдану, розкриті. Підозру повідомили 442 особам. Стосовно 279 осіб обвинувальні акти направлені до суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: