Президент Євросоюзу Туск розпочав візит до України

Читать на русском
Президенти ЄС і України провели переговори в Маріїнському палаці. Візит європейського лідера приурочений п'ятій річниці подій на Майдані.

Президент України Петро Порошенко провів переговори з президентом Європейської Ради Дональдом Туском, який у понеділок, 18 лютого, прибув з візитом до Києва.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Укрінформ.

Порошенко передав Туску списки причетних до агресії Росії на АзовіПрезиденти України та Європейської ради обговорили у Брюсселі загрози для регіональної безпеки.

Порошенко зустрів Туска на порозі Маріїнського палацу і привітав його польською мовою, після чого політики перейшли на англійську.

«Щиро радий вітати доброго друга України, надійного партнера - Дональда Туска, президента Європейської Ради, у ці глибоко символічні дні для України», - зазначив Порошенко на початку зустрічі.

Глава держави нагадав, що саме 18 лютого п'ять років тому в Маріїнському парку біля Маріїнського палацу бійці Беркута розстрілювали хлопців із самооборони.

«У ці дні Україна і світ схиляють голови перед жертовним подвигом героїв Небесної сотні, які віддали своє життя за нову і демократичну Україну», - підкреслив Порошенко, додавши, що це була «боротьба за європейські цінності».

Своєю чергою, президент Ради Європи наголосив на важливості реформ, які проходять в Україні, і захисті українського народу від «цинічної і бездумної агресії».

«Дуже важливо приїхати в Україну, віддати данину всьому українському народові», - зазначив Туск.

Раніше повідомлялося, що з 18 до 20 лютого з офіційним візитом в Україні перебуватиме президент Європейської Ради Дональд Туск. Під час візиту Туска заплановані зустрічі з президентом Петром Порошенком, главою Верховної Ради Андрієм Парубієм, прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Також очікується, що Туск виголосить промову у Верховній Раді і відвідає Львівський національний університет імені Івана Франка.

Нагадаємо, Порошенко і Туск зустрічалися в рамках конгресу Європейської народної партії в листопаді минулого року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: