Марчук запропонував створити пункт моніторингу ОБСЄ в Керчі

Читать на русском
На ТКГ Марчук звернувся до ОБСЄ з пропозицією негайно розпочати постійний моніторинг безпекової ситуації в акваторії Керченської протоки, Азовського і Чорного морів.

Українська делегація в Мінську під керівництвом представника в Тристороній контактній групі Євгена Марчука запропонувала ОБСЄ негайно розпочати постійний моніторинг безпекової ситуації в акваторії Керченської протоки, Азовського та Чорного морів.

Про це написала перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebоok, передає «Слово і Діло».

Так, за словами Геращенко, українська делегація в Мінську під керівництвом представника в ТКГ Євгена Марчука і в Тристороній групі, і в чотирьох робочих підгрупах поставила вимогу демілітарізації та деокупації Азовського та Чорного морів, Керченської протоки й нагадала про відповідну резолюцію Генасамблеї ООН, ухвалену 17 грудня.

«На ТКГ Марчук звернувся до ОБСЄ з пропозицією негайно розпочати постійний моніторинг безпекової ситуації в акваторії Керченської протоки, Азовського та Чорного морів, нагадав, що мандат СММ ОБСЄ розповсюджується на всю територію України, отже, і на Крим, і на ділянки українсько-російського кордону. Й запропонував встановити постійний пункт моніторингу СММ ОБСЄ в Керчі», – написала Геращенко.

За її словами, російська сторона при цьому «поводилась як завжди».

Перший віце-спікер нагадала, що під час минулого засідання представник РФ в ТКГ Борис Гризлов вийшов із засідання, коли українська сторона порушила питання Азова та негайного звільнення моряків.

«Цього разу (Гризлов – ред.) взагалі не приїхав – бо немає що відповідати на очевидні запитання. Тому РФ була представлена іншими дипломатами», – заявила Геращенко.

Раніше Марчук розповів, як можна «вирішити проблему Донбасу».

Також нагадаємо, Росія відмовилася від позачергового засідання ТКГ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: