Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Артур Мартовицький

Читать на русском
Народний депутат Артур Мартовицький виконав лише 43% своїх обіцянок - з 14 реалізував шість.

Пора підвести підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання і подивитися, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Кожен день «Слово і Діло» аналізує рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдемося по всьому списку парламентаріїв. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбиралися, як працює Артур Мартовицький (фракція «Опозиційного блоку»).

Мартовицький був обраний до парламенту в листопаді 2014 року по виборчому округу №36 (Дніпропетровська область). За час своєї каденції він дав 14 обіцянок, з них виконав – шість (43%), провалив – три.

У березні 2015 року Мартовицький дав обіцянку за рік провести ремонт сільського клубу в селі Булахівка. «У Булахівці організували ярмарок, продавали домашню смакоту, вишиті ікони, картини і ще багато різного, зробленого своїми руками, а гроші віддали на лікування поранених в зоні АТО воїнів. Правда, в сільському клубі було прохолодно – опалення не працює. Люди попросили допомогти його відремонтувати. Разом з підприємцями сподіваюся це зробити до березня наступного року», – розповів народний депутат.

У квітні 2016-го Мартовицький повідомив, що ремонт в клубі все ще триває і буде завершений до кінця 2016 року. Таким чином, обіцянка за термінами не виконана.

Також нардеп за термінами не виконав обіцянку побудувати дитячий майданчик в селі Приволчанське. «Благодійний фонд сприяння соціально-економічному розвитку Західного Донбасу» в цьому році профінансує виконання наступних робіт в селах Павлоградського району: в селі Приволчанське буде побудований дитяча спортивна та ігровий майданчик», – пообіцяв Мартовицький в липні 2016-го. Але пізніше він повідомив, що будівництво майданчика перенесено на весну 2017 року (територія вже визначена, закупівлю складових частин обладнання провели).

Виконав Мартовицький обіцянку про те, що фракція «Опозиційного блоку» звернеться до Конституційного суду з питанням скасування медичної реформи. Подання щодо конституційності закону «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» було подано в КСУ в лютому минулого року. Його авторами виступили 59 народних депутатів, з яких більшість – члени «Опозиційного блоку».

Впорався парламентарій із зобов'язанням відремонтувати і оснастити медобладнанням дві палати в Павлоградської центральної районної лікарні. У жовтні 2016-го за його сприяння після капітельного ремонту відкрилося травматологічне та хірургічне відділення лікарні. Крім того, було проведено ремонт палати в травматологічному відділенні і обладнана палата в хірургічному відділенні. За сприяння Мартовицького були придбані холодильник, мікрохвильова піч, кондиціонери, світильники та функціональні ліжка з матрацами.

В процесі виконання у Мартовицького залишається ще п'ять обіцянок. Наприклад, в 2015 році народний депутат запевнив, що доб'ється реалізації субрегіонального проекту будівництва полігону для утилізації твердих побутових відходів. У наприкінці 2015-го він заявив, що питання будівництва знаходиться на стадії розробки і узгодження. Але відповідного законопроекту від Мартовицького в Раді поки немає.

Подивитися, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок і якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Всі обіцянки чинних народних депутатів вже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: