Клімкін обговорив із Ганом євроінтеграцію України

Читать на русском
Чиновники обговорили шляхи подальшого розширення політичної, економічної та секторальної інтеграції України до Європейського Союзу.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін і комісар із питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган обговорили шляхи розширення інтеграції України до Євросоюзу.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС у п'ятницю, 13 липня, пише «Слово і Діло».

Зустріч пройшла в рамках візиту Клімкіна до Брюсселя. Сторони привітали результати саміту Україна-ЄС, зафіксовані в спільній декларації, й обговорили шляхи подальшого розширення політичної, економічної та секторальної інтеграції України до Європейського Союзу.

Також сторони закликали РФ звільнити всіх українських в'язнів, зокрема українського режисера Олега Сенцова, який оголосив голодування понад 60 днів тому.

Співрозмовники окремо обговорили питання розвитку Східного партнерства, зокрема очікувань від міністерського засідання в Люксембурзі в жовтні 2018 року, а також неформальної зустрічі ЄС-Україна-Грузія-Молдова на рівні міністрів економіки й торгівлі, яка запланована на вересень цього року.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко та Дональд Трамп провели зустріч у рамках саміту лідерів країн-членів НАТО в Брюсселі.

Президенти обговорили зустріч Трампа з президентом РФ Володимиром Путіним, питання «Північного потоку-2» та просування реформ в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: