Євросоюз підтримає Україну на шляху до євроінтеграції – посол

Читать на русском
Європейський Союз буде підтримувати Україну фінансово і політично, а також надавати супровід реформ на шляху євроінтеграції України,

Європейський Союз буде підтримувати Україну фінансово і політично, а також надавати супровід реформ на шляху євроінтеграції України.

Про це запевнив глава представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Україна зробила вибір на користь європейської інтеграції. І я хочу запевнити вас, що Україна не буде рухатися сама по цьому шляху. Ми будемо допомагати політично, фінансово і давати кращі поради про те, як впоратися з проведенням реформ в Україні. ЄС стоїть поряд з Україною в той час як перед вашою країною постають величезні виклики як в сфері безпеки, так і в соціальній та економічній сферах», – сказав Мінгареллі під час вітального слова на відкритті Дня Європи на Софійській площі в неділю в Києві.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що Україна стане членом Євросоюзу до 2025 рокуСказано 31 березня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

Дипломат також нагадав, що вже через кілька тижнів безвізовий режим між Україною і Європейським Союзом набуде чинності.

«Сьогодні ми святкуємо цей день в особливих умовах, оскільки через кілька тижнів всі громадяни, що мають біометричні паспорти, зможуть подорожувати в країни-члени ЄС і перебувати там до 90 днів, не виконуючи ніяких візових зобов'язань. Це неймовірно важливе досягнення, яке найкраще свідчить про те темп і обсяг реформ», – додав посол.

Євросоюз запустив інформаційну кампанію про правила і плюси безвізу для українцівПредставництво Європейського Союзу в Україні запустило інформаційну кампанію «Відкрий Європу» для пояснення українцям правил і переваг безвізового режиму.

Він також зазначив, що захоплюється рішучістю українців протистояти зовнішній загрозі. «Те, що відбувається сьогодні в Україні, насправді стосується всієї Європи, ми правда захоплюємося українцями, їх рішучістю бути сильнішими перед обличчям зовнішньої загрози, взяти долю у свої руки і будувати краще країну і краще майбутнє», – підкреслив Мінгареллі.

Як повідомлялося, ЄС завершив ухвалення безвізу для України.

Петро Порошенко назвав безвіз для України поверненням до спільного європейського дому.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: