Росія не відправлятиме спостерігачів в Україну

Читать на русском
У МЗС РФ відмову України акредитувати російських спостерігачів вважають грубим порушенням міжнародних зобов'язань у сфері загальноприйнятих електоральних процедур.

Росія ухвалила рішення утриматися від відправлення спостерігачів на вибори президента України.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ, оприлюдненій у п'ятницю, 8 лютого, передає «Слово і Діло».

Порошенко пообіцяв не пустити в Україну спостерігачів від РФГлава української держави хоче використовувати свої повноваження для заборони пускати в Україну російських спостерігачів на вибори.

«Російська сторона, виходячи з міркувань безпеки наших представників у спостережній місії БДІПЛ ОБСЄ, ухвалила рішення утриматися від їх відправлення в Україну», – повідомили в МЗС РФ.

У МЗС РФ вважають, що відмова України акредитувати російських спостерігачів – «грубе порушення міжнародних зобов'язань у сфері загальноприйнятих електоральних процедур».

«Київська влада, по суті, «витерла ноги» об ці стандарти, продемонструвавши вкотре цілковите нехтування нормами міжнародного права й власними зобов'язаннями», – повідомили у відомстві.

Водночас там сподіваються, що відсутність спостерігачів РФ і можливості голосувати на території РФ поставить під сумнів об'єктивність результатів виборів в Україні.

Як повідомив «Інтерфаксу» представник БДІПЛ ОБСЄ Томас Раймер, двоє росіян будуть виключені зі списку довгострокових спостерігачів на українських виборах у зв'язку з відмовою Києва в їх акредитації.

«Якщо, як це було оголошено українською владою, ці дві людини не будуть акредитовані як спостерігач, то в місії буде 90 довгострокових спостерігачів», – сказав він.

Нагадаємо, Верховна Рада 7 лютого проголосувала за недопуск росіян для спостереження за виборами в Україні. У Росії заявили, що наполягатимуть на дотриманні її прав на здійснення спостереження за виборами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: