Глава УПЦ МП Онуфрій втратив титул митрополита Київського

Читать на русском
З точки зору вселенського православ’я, присутність Московського патріархату на території України вже не відповідає канонам.

Глава Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Онуфрій офіційно втратив титул митрополита Київського.

Про це повідомив речник УПЦ Київського патріархату архієпископ Євстратій Зоря, передає Слово і Діло

«Як відомо з листа, який надіслав святійший Вселенський патріарх Митрополиту Онуфрію, з моменту обрання канонічного предстоятеля православної церкви України він втрачає право на цей титул», - сказав він.

Тобто з точки зору вселенського православ’я, присутність Московського патріархату на території України вже не відповідає канонам, а канонам відповідає якраз перебування в помісній Українській православній церкві, пояснив архієпископ.

До яких церков ходять українці: як змінювалася релігійна прихильність населення останні п’ять роківБільшість українців ще не визначилися з питанням, хто міг би очолити помісну церкву в Україні, хоча 54 відсотки виступають за автокефалію.

Євстратій Зоря додав при цьому, що з точки державного законодавства, російська церква може існувати в Україні, але він висловив думку, що віряни поступово переходитимуть у канонічну об’єднану українську церкву.

Нагадаємо, що вчора, 15 грудня, Об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія (Думенка) предстоятелем автокефальної церкви. За Єпіфанія в другому турі проголосувала більшість архієреїв, які брали участь в Соборі.

Додамо, президент України Петро Порошенко в ході виступу на Софійській площі оголосив про заснування об'єднаної української церкви.

Також стало відомо, що митрополит Епіфаній і президент Петро Порошенко поїдуть до Константинополя для отримання Томосу.

Як змінювалася релігійна прихильність населення за останні п'ять років - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: