У Кривому Розі підпалили двері храму УПЦ МП

Читать на русском
У Криворізькому відділі поліції повідомили, що за фактом спроби підпалу двері церкви розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 194 КК України.

У Кривому Розі невідомі підпалили двері храму Вознесіння Господнього та обмалювали стіни написами 14/88.

Про це повідомили на сторінці Криворізької єпархії, передає Слово і Діло.

Підпал, згідно з повідомленням, було здійснено за допомогою запальної суміші, призвів до загоряння та серйозних пошкоджень центральних вхідних дверей і надбрамної ікони Вознесіння Господнього.

В єпархії нагадали, що храм почав функціонувати з 1876 року, а також заявили, що написи на стінах мають пряме відношення до гасел радикальних нацистських рухів.

У Криворізькому відділі поліції повідомили, що за фактом спроби підпалу двері церкви розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 194 КК України.

Служба безпеки України викрила плани спецслужб РФ, спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні на релігійному ґрунті.

Так, співробітники СБУ встановили, що спецслужби РФ і підлеглі їм МДБ «ЛНР/ДНР» здійснюють пошук виконавців, які за 2 тис. доларів готові зробити підпали культових споруд УПЦ МП.

За умови надання в якості звіту відеозапису злочинних дій, зловмисник пообіцяв прислати дві тисячі доларів на картковий рахунок, відкритий в одному з українських банків.

Нагадаємо, співробітники СБУ, які залучені до перевірки Міністерством культури України Свято-Успенської Києво-Печерської лаври УПЦ МП, відкрили кримінальну праву за фактом недостачі предметів, що мають культурну цінність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: