РФ випробувала ядерну установку для крилатої ракети – РосЗМІ

Читать на русском
Випробування пройшли у січні на одному з полігонів, на випробуваннях було «підтверджено заявлені характеристики реактора.

У Росії пройшли випробування малогабаритної ядерної енергетичної установки для крилатої ракети «Буревісник».

Про це пише ТАСС з посиланням на джерело в ракетобудівній галузі РФ, пише Слово і Діло.

«Етап випробувань крилатої дозвукової ракети комплексу «Буревісник» - випробування ядерної енергетичної установки - успішно завершено», - повідомило джерело.

Зазначається, що випробування пройшли у січні на одному з полігонів, на випробуваннях було «підтверджено заявлені характеристики реактора, що забезпечують необмежену дальність польоту ракети».

У березні 2018 року президент РФ Володимир Путін заявив у посланні Федеральним зборам, що РФ розробила малогабаритну ядерну енергоустановку, яку можна використовувати у крилатій ракеті.

За словами Путіна, ракета буде «малопомітною, з непередбачуваною траєкторією польоту і отримає ядерну бойову частину».

Нагадаємо, Президент США Дональд Трамп заявив, що США розроблять відповідні озброєння у відповідь на порушення Москвою Договору про ракети середньої і меншої дальності.

Раніше США заявили про розгортання Росією додаткових ракет. Росія розмістила додаткове число ракет 9М729, які порушують Договір про ракети.

Нещодавно, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що не виключає, що Україна може почати виробництво ракетної зброї.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: