Трамп пообіцяв військову відповідь на порушення РФ ракетного договору

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив, що США розроблять відповідні озброєння у відповідь на порушення Москвою Договору про ракети середньої і меншої дальності.

Президент США Дональд Трамп заявив, що США розроблять відповідні озброєння у відповідь на порушення Москвою Договору про ракети середньої і меншої дальності.

Чим закінчаться ракетні перегони США з РФ та чи будуть наслідки для України?США показали союзникам із НАТО відеозапис із супутників, на якому були зафіксовані випробування російської крилатої ракети 9M729.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу Білого дому.

«Ми будемо просуватися вперед в розробці наших власних варіантів військової відповіді (на порушення угоди Росією, - ред.) і маємо намір працювати з НАТО та іншими нашими союзниками і партнерами, щоб позбавити Росію будь-яких військових переваг від її незаконних дій», - йдеться в заяві Трампа.

Нагадаємо, Держсекретар США Майк Помпео заявив, що США припиняють участь у Договорі про ракети середньої і меншої дальності з 2 лютого. Помпео звинуватив Росію в істотному порушенні Договору про РСМД, що підриває можливість Москви і Вашингтона поліпшити стосунки. США вимагають від Росії знищення крилатої ракети наземного базування, яка порушує ДРСМД.

Раніше США заявили про розгортання Росією додаткових ракет. Росія розмістила додаткову кількість ракет 9М729, які порушують Договір про ракети.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: