САП скерувала до суду обвинувачення свідка, який відмовився від свідчень

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура направила до суду звинувачення щодо свідка, який не захотів давати показання.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо Сергія Кузьменка, який у статусі свідка відмовився надавати свідчення.

Відповідна інформація вказана в реєстрі судових рішень, повідомляє «Слово і Діло».

Підготовче засідання в справі призначено на 12.00 25 лютого в приміщенні Солом'янського районного суду міста Києва за адресою вул. Полковника Шутова, 1.

Як відомо, 31 жовтня 2018 році Кузьменку повідомили про підозру у відмові від надання свідчень, передбачену ч. 1 ст. 385 Кримінального кодексу України. Згідно з матеріалами, обвинувачений будучи свідком у справі нанесення збитків державному підприємству «Дослідне господарство «Червоний землероб» відмовився від дачі показань, оскільки його показання можуть бути використані проти його троюрідного дядька. Однак відповідно до ч. 1 ст. 3 КПК України троюрідний дядько не відноситься до близьких родичів і членів сім'ї.

Так, 23 листопада 2018 роки йому обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. 30 листопада САП склала обвинувальний акт і скерувала його до суду. 4 грудня вказаний документ надійшов до Солом'янського суду Києва.

Нагадаємо, суд обрав запобіжний захід обвинуваченим у справі заволодіння урожаєм на 25 мільйонів гривень ДП «Червоний хлібороб». Також суд призначив експертизу почерку у цій справі. Раніше САП направила до суду обвинувальний акт у справі нанесення збитків держпідприємству.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: