У САП і НАБУ прокоментували можливе порушення справи проти Тимошенко

Читать на русском
Правоохоронці не збираються відкривати провадження проти кандидатів у президенти напередодні виборів.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро не планують розпочинати розслідування проти лідера Батьківщини Юлії Тимошенко.

Як пише «Слово і Діло», про це з посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомляє в п'ятницю, 15 лютого, Українська правда.

Невиконані обіцянки кандидатів: Тимошенко та «Батьківщина» не публікували списки «лобістських» законівТимошенко обіцяла, що Батьківщина кожного пленарного тижня публікуватиме список лобістських законів. Але це було зроблено лише одного разу, через рік.

За даними співрозмовника, САП і НАБУ не хочуть «грати» в політику.

«Правоохоронці не збираються відкривати провадження проти кандидатів в президенти напередодні виборів. У Луценка є право самостійно відкривати це провадження», - зазначило джерело.

При цьому слідчі і прокурори посилаються на рішення суду, який раніше не захотів змушувати їх починати розслідування проти Тимошенко, про що просив Центр протидії корупції.

Зокрема у повідомленні відомства на сторінці Facebook, зазначається, що станом на 15 лютого детективи НАБУ не отримували заяви за фактом можливого вчинення народним депутатом кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368-2, ст. 366-1 КК України, яку, згідно з офіційним повідомленням, Генеральна прокуратура скерувала до САП.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко вирішив направити до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заяву про можливий злочин лідера Батьківщини Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, Порошенко обігнав Тимошенко в президентських перегонах.

Також «Слово і Діло» з'ясувало, що найчастіше перед виборами Тимошенко каже слово «я» - докладніше на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: