ПриватБанк частково виграв позов у Гаазі за активами в Криму

Читать на русском
Арбітражний суд у Гаазі ухвалив рішення на користь ПриватБанку з експропріації активів банку в Криму.

Постійна палата Третейського суду в Гаазі в п'ятницю, 15 лютого, офіційно оприлюднила часткове арбітражне рішення на користь ПриватБанку і проти російської сторони.

Про це повідомляє прес-служба фінансової установи, пише «Слово і Діло».

Коломойський відсудив у ПриватБанку 25 мільйонівСуд задовольнив позов проти банку на користь компанії Коломойського. Фінустанова має заплатити на користь позивача 24,8 мільйона гривень.

«Арбітражний суд визнав, що він має юрисдикцію щодо всіх вимог ПриватБанку проти РФ. Росія порушила свої зобов'язання за двосторонньою угодою про заохочення і взаємний захист інвестицій, незаконно експропріювавши активи ПриватБанку в Криму, і банк має право на відшкодування за таку експропріацію в повному обсязі», - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначено, що Арбітражний суд залишив питання про розмір відшкодування банку на наступний етап арбітражного розгляду.

Відомо, що українська фінансова установа прагне отримати відшкодування в розмірі понад $1 млрд.

Як зазначається, згадане часткове арбітражне рішення було присуджене в Гаазі ще 4 лютого, проте позивачу про нього стало відомо тільки зараз.

Раніше влада Криму погодила відчуження раніше «націоналізованого» майна, яке належало українському бізнесменові Ігорю Коломойському. Таке рішення було прийняте на засіданні Державної ради Криму.

У зв'язку з цим ПриватБанк ініціював проти Росії арбітражний розгляд про захист втрачених в окупованому Криму інвестицій.

Колишній глава Дніпропетровської ОДА, бізнесмен Ігор Коломойський оцінював втрати групи Приват в Криму у 2 млрд доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: