Сенатори США мають намір накласти санкції на нафтові розробки Росії

Читать на русском
Сенатори Сполучених Штатів мають намір накласти санкції на нафтові розробки в Росії, а також на російські проекти з виробництва зрідженого природного газу за кордоном.

Сенатори США Ліндсі Грем і Боб Менендес підготували проект санкцій проти Росії у відповідь на втручання у вибори в інших країнах, а також у зв'язку в зв'язку з російською агресією в Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Данія вимагає запровадити санкції проти РФ через українських моряківМіністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен засудив захоплення українських суден співробітниками ФСБ в Керченській протоці.

Повідомляється, що мова йде про обмеження на адресу банків, енергетичних компаній, суверенного боргу. Крім того, американські сенатори мають намір накласти санкції на нафтові розробки в Росії, а також на російські проекти з виробництва зрідженого природного газу за кордоном.

Додамо, що пропонується ввести санкції проти фізичних осіб, пов'язаних з президентом РФ Володимиром Путіним.

Агентство пише, що нинішня пропозиція сенаторів жорсткіше тих законопроектів, які вони пропонували в 2018 році.

Коментуючи проект, Менендес заявив, що санкції необхідні. За його словами, РФ «продовжить наступати, поки не зустріне рішучу відсіч».

У свою чергу Грем заявив, що «Путін повинен припинити втручатися в американські вибори, відмовитися від кібератак, піти з України і припинити спроби посіяти хаос у Сирії».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський союз і США працюють над новими санкціями щодо Росії у відповідь на затримання українських моряків. Зокрема, Британія і її європейські союзники закликають до того, щоб обмежувальні заходи щодо РФ були озвучені Брюсселем в майбутні тижні.

Пізніше у телефонній розмові з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим держсекретар США Майк Помпео заявив, що США планують ввести додаткові санкції проти Росії у зв'язку з отруєння колишнього агента Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: