Штурм відділку поліції: чотирьом радикалам повідомили про підозру

Читать на русском
У Києві чотирьом радикалам, які 9 лютого штурмували Подільський райвідділок поліції, повідомили про підозру.

У Києві чотирьом радикалам, які 9 лютого штурмували Подільський райвідділок поліції, повідомили про підозру.

Про це в Facebook повідомив голова Національної поліції України Сергій Князєв, пише «Слово і Діло».

Націоналістам інкримінують вчинення правопорушення за статтею «Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського формування з охорони громадського порядку й державного порядку або військовослужбовцю».

«Слідство щодо інших присутніх там радикально налаштованих хлопців ще триває. Всі їхні вчинки отримають оцінку відповідно до букви закону», – повідомив Князєв.

Нагадаємо, 9 лютого на Контрактовій площі перед зустріччю кандидата в президенти Юлії Тимошенко з виборцями поліція затримала людей з плакатами «Хто замовив Катю Гандзюк?», серед яких були представники радикальних націоналістичних організацій із закритими обличчями. При собі вони мали ножі та газові балончики. Правоохоронці їх затримали й незабаром відпустили. Після цього радикали намагалися захопити приміщення відділку.

Правоохоронці силою витягли радикалів на вулицю, повалили їх на землю й почали бити. Одного з радикалів, який уже лежав на асфальті, ногами почав бити чоловік у цивільному одязі. Згодом виявилося, що це був поліцейський, який працює в Подільському райвідділку. Державне бюро розслідувань повідомило чоловіку про підозру в перевищенні влади або службових повноважень.

12 лютого Печерський суд Києва обирав запобіжний захід старшому оперуповноваженому працівнику Подільського райвідділку поліції Мельникову Василю Миколайовичу. Його заарештували на термін до 2 місяців з можливістю внесення застави в розмірі 115 тис. грн. Ілля Кива вніс заставу за Мельникова й 13 лютого його відпустили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: