ДБР допитала свідків затримання активістів на Подолі

Читать на русском
Державне бюро розслідувань з'ясовує обставини інциденту, що стався в суботу, 9 лютого, біля Подільського управління поліції ГУ Нацполіції в Києві.

Державне бюро розслідувань з'ясовує обставини інциденту, що стався в суботу, 9 лютого, біля Подільського управління поліції ГУ Нацполіції в Києві.

Про це повідомляє прес-служба бюро, передає «Слово і Діло».

Так, у рамках кримінального провадження були проведені допити свідків, 9 потерпілих осіб і 8 поліцейських. Крім того, було вилучено відео із камер спостереження на Подільському управлінні Нацполіції. Зараз його вивчають правоохоронці. Тривають інші невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, 9 лютого на Контрактовій площі перед зустріччю одного із кандидатів в президенти з виборцями поліція затримала людей з плакатами «Хто замовив Катю Гандзюк?», серед яких були представники радикальних націоналістичних організацій.

Після цього біля відділення на вул. Хорива зібралися прихильники затриманих, які пішли на штурм дільниці. Між ними та правоохоронцями виникла бійка із застосуванням сили і постраждалими. Правоохоронці застосували сльозогінний газ і кийки. У поліції зазначили, що затримали близько 40 осіб та відкрили 3 кримінальні провадження за статтями «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу», «Захоплення державних будівель» і «Хуліганство». У результаті сутички трьох поліцейських із травмами госпіталізували.

ДБР відкрило кримінальне провадження проти поліції за ч. 2 ст. 365 КК України («Перевищення влади або службових повноважень») після численних звинувачень у побитті мітингувальників біля дільниці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: