Луценко відреагував на побиття поліцією активіста на Подолі

Читать на русском
Генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що за фактом побиття лежачої людини поліцією під час затримання активістів на Подолі готується підозра.

Генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що за фактом побиття лежачої людини поліцією під час затримання активістів на Подолі готується підозра.

Генпрокурор сказав, що відразу після перших повідомлень в соцмережах ГПУ порушила провадження про перевищення повноважень працівниками столичної поліції, передає «Слово і Діло».

За словами Луценка, слідчі ДБР дадуть оцінку насильства щодо учасників акції та подальших дій поліцейських під райвідділом МВС.

«Всю ніч йшли слідчі дії. Вже знаємо, хто бив лежачу людину ногами і кричав про Бандеру. Готуємо підозру. Так само принципово дамо оцінку спробі захоплення приміщення РВ Нацполіції», - написав генпрокурор в Facebook.

Луценко додав, що вибачення керівництва Нацполіції перед суспільством були правильними і своєчасними.

9 лютого на Контрактовій площі затримали групу молодих людей із прикритими обличчями. У них також виявили зеленку, ножі, газові балончики і пістолет. Було прийнято рішення доставити їх до відділення поліції для отримання роз'яснення і встановлення осіб затриманих. Після того, як всіх доставлених відпустили, їм на допомогу прибула група невідомих, яка почала штурмувати будівлю поліції і влаштувала бійку.

Нагадаємо, ДБР допитала свідків затримання активістів на Подолі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: