Суд обрав запобіжний захід поліцейському, який бив ногами активіста

Читать на русском
У Києві обрали запобіжний захід правоохоронцю, який в цивільному одязі ногами бив активіста під час затримання біля Подільського відділення поліції.

У Києві обрали запобіжний захід правоохоронцю, який в цивільному одязі ногами бив активіста під час затримання біля Подільського відділення поліції.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на «112 Україна».

У Печерському суді обирали запобіжний захід старшому оперуповноваженому співробітнику Подільського відділення поліції Мельникову Василю Миколайовичу. За інформацією журналіста, сторона захисту спочатку зажадала закритого засідання. Таке прохання вони пояснили тим, що, на їхню думку, існує пряма загроза життю Мельникова, проте суддя вирішив розглядати справу у відкритому режимі.

На засіданні був присутній і сам потерпілий. Підозрюваному поліцейському обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на строк до 2 місяців. Також суд вирішив дати можливість Мельникову вийти під заставу в розмірі 115 тис. грн. Зараз триває відсторонення поліцейського із займаної посади.

Нагадаємо, 9 лютого на Контрактовій площі перед зустріччю кандидата в президенти Юлії Тимошенко з виборцями поліція затримала людей з плакатами «Хто замовив Катю Гандзюк?», серед яких були представники радикальних націоналістичних організацій із закритими обличчями. При собі вони мали ножі та газові балончики. Правоохоронці затримали їх і незабаром відпустили. Після цього активісти намагалися захопити приміщення відділення.

Правоохоронці силою витягли активістів на вулицю, кинули їх на землю і били. Одного з активістів, який вже лежав на асфальті, ногами почав бити чоловік у цивільному одязі. Згодом виявилося, що це був поліцейський, який працює у Подільському відділенні. Державне бюро розслідувань повідомило чоловікові про підозру в перевищенні влади або службових повноважень.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко відреагував на побиття поліцією активіста на Подолі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: