Обрання запобіжного заходу Мангеру знову перенесли

Читать на русском
Суд оголосив перерву в судовому засіданні до ранку четверга, 14 лютого, і відмовив у відводі прокурора.

Шевченківський районний суд Києва оголосив перерву в засіданні про обрання запобіжного заходу голові Херсонської облради Владиславу Мангеру до 10:30 четверга, 14 лютого.

Про це повідомив адвокат Масі Найєм у Facebook, пише «Слово і Діло».

Чи зможе слідство довести, що Мангер замовив убивство ГандзюкМангера не заарештували відразу після оголошення підозри в організації вбивства активістки. Чи достатньо в слідства доказів його провини, ми розпитали юриста.

«Судове засідання, на якому вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному Мангеру В. Перерва в судовому засіданні до 14 лютого до 10:30», - уточнив Найєм.

Він також зазначив, що у відводі прокурорів відмовлено.

Як пише Українська правда, захист Мангера клопотав про обрання запобіжного заходу, не пов'язаного з утриманням під вартою.

Адвокати заявили, що у звинувачення немає прямих доказів причетності їхнього підзахисного до організації вбивства Гандзюк, і висловили незгоду із кваліфікацією злочину.

Вони підкреслили, що «замовлення» було спрямовано не на вбивство, а на нанесення тяжких тілесних ушкоджень, і просили про відвід прокурора.

Нагадаємо, 31 липня невідомий у Херсоні облив Гандзюк концентрованою сірчаної кислотою, в результаті чого вона отримала великі опіки.

Після трьох місяців лікування в Києві активістка померла в лікарні.

Генпрокурор Юрій Луценко 11 лютого заявив, що організатором і замовником вбивства Гандзюк є голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

Сам підозрюваний стверджує, що вбивство активістки організував генерал СБУ Данило Доценко. У відомстві цю заяву назвали абсурдом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: