Турчинов назвав мету ракетних стрільб біля Криму

Читать на русском
Відпрацювання системи протиповітряної оборони України проходить в Криму. Чиновники показали роботу ЗСУ.

Метою ракетних навчань поблизу Криму було відпрацювання системи протиповітряної оборони.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба відомства в п'ятницю.

Військові навчання з бойовими стрільбами ППОTurchynov

За словами Турчинова, «метою цих комплексних навчань і випробувань було відпрацювання системи багатоешелонної протиповітряної оборони країни, визначення шляхів модернізації зенітно-ракетних комплексів, що стоять на озброєнні ЗСУ, і завдань на розробку нових засобів протиповітряної оборони».

За даними РНБО, навчання з бойовими стрільбами відбулися на полігоні ЗСУ Ягорлик в Херсонській області. У стрільбах з використанням широкого спектра зенітно-ракетних комплексів (ЗРК С-300 різних модифікацій, Бук, Тор, Оса-АКМ і інших) брали участь підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ та Зенітно-ракетні війська ЗСУ.

Також були проведені контрольні випробування зенітно-ракетних комплексів, які пройшли модернізацію на підприємствах оборонно-промислового комплексу.

Турчинов зазначив, що українські військові під час проведення бойових стрільб продемонстрували високу майстерність і професіоналізм, ефективно знищуючи повітряні цілі на різній дальності, «а модернізовані зенітно-ракетні комплекси підтвердили заявлені тактико-технічні характеристики».

Раніше стало відомо, що в Херсонській області з 1 до 4 листопада пройдуть випробування керованих ракет, у зв'язку з чим повітряний простір над Чорним морем буде закритий.

Також нагадаємо, ЗСУ випробували новий мінометний комплекс «Барс».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: