У Бельгії загальнонаціональний страйк: транспорт частково не ходить

Читать на русском
Бельгія 13 лютого - авіакомпанії скасували рейси. Страйк торкнувся також і більшої частини громадського, залізничного, морського та повітряного транспорту.

У Бельгії розпочався загальнонаціональний страйк. Транспорт працює не по графіку.

Як пише «Слово і Діло», про це в повідомляє Brussels times.

Роботу міжнародного аеропорту Шарлеруа зупинено, а національний міжнародний аеропорт «Завентем» м.Брюссель надає мінімальні послуги, передбачені законодавством.

Найбільша авіакомпанія Бельгії Brussels Airlines оголосила про скасування всіх рейсів на середу, 13 лютого, в зв'язку загальнонаціональним страйком в країні.

Страйкує і частина громадського, залізничного, морського та повітряного транспорту. ** Серед вимог працівників**: підвищення заробітної плати, збільшення часу відпочинку та підвищення пенсій.

Зазначається, що страйк майже не змінить інтенсивності швидкісного залізничного міжнародного сполучення.

Однак, пасажири, які планували подорожувати до Франції, зокрема, у напрямку міст Лілль або Кале, змушені будуть змінити плани через закриття внутрішнього терміналу для подорожей у межах Шенгенської зони.

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України врахувати зазначені обставини при плануванні подорожей до Бельгії, а тим громадянам, які придбали авіаквитки до/з Бельгії на 13 лютого, розглянути можливість перенесення подорожі на іншу дату.

У разі потрапляння в надзвичайну ситуацію громадянам України рекомендують звертатися на «гарячу телефонну лінію» посольства України в Королівстві Бельгія +32(0)47-625-77-35, на адресу електронної пошти: [email protected], або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти [email protected].

Раніше в Німеччині до страйку працівників служб безпеки долучилися 8 німецьких аеропортів.

Також працівники ОПЗ готуються до страйку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: