В Європі почався найбільший страйк пілотів Ryanair

Читать на русском
В Європі пілоти Ryanair розпочали наймасштабніший страйк в історії ірландського лоукостера.

В Європі пілоти Ryanair розпочали наймасштабніший страйк в історії ірландського лоукостера.

За словами представника німецької профспілки пілотів Cockpit, страйк почався в 3.01 годин (4.01 за Києвом) 10 серпня і триватиме 24 години, повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на DW.

У зв'язку зі страйком, що проходить в Німеччині, Бельгії, Швеції, Ірландії та Нідерландах, керівництво авіаперевізника анулювало близько 400 рейсів.

При цьому найбільше рейсів - 250 - скасували у Німеччині. Анульовано практично всі рейси, які повинні були стартувати з німецьких аеропортів вранці 10 серпня. Лише вдень із Німеччини знову почнуть вилітати літаки Ryanair, мова йде про зворотні рейси в інші країни, не охоплені протестом пілотів.

У цілому від страйку постраждають близько 55 тисяч пасажирів, з них - понад 42 тисяч в Німеччині. Їм запропоновано перенести політ на інший день або отримати назад гроші за квиток. Виплату інших компенсацій пасажирам керівництво Ryanair відхиляє.

Об'єднання Cockpit з січня 2018 року веде переговори з керівництвом ірландської авіакомпанії, домагаючись укладення першої тарифної угоди з Ryanair і підвищення заробітних плат. Орієнтиром для переговорів називаються тарифні умови туроператора Tui, який, як і Ryanair, використовує літаки Boeing 737. Зважаючи на відсутність прогресу на переговорах 96% опитаних членів Cockpit висловилися за подальшу боротьбу шляхом страйку.

Раніше пілоти Ryanair, що входять до складу ірландської профспілки компанії проводили страйк в п'ятницю, 3 серпня.

Також повідомлялося, що Ryanair скасував рейси з трьох країн через страйк бортпровідників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: