Генсек НАТО пообіцяв допомогти Україні вступити до Альянсу

Читать на русском
Генсека запитали стосовно закріплення в Конституції України курсу на членство в ЄС і НАТО.

Північноатлантичний альянс продовжуватиме допомагати Україні рухатися шляхом інтеграції в НАТО.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив генеральний секретар організації Єнс Столтенберг напередодні зустрічі міністрів оборони Альянсу в Брюсселі у вівторок, 12 лютого, передає Європейська правда.

Що змінить для України курс на ЄС і НАТО в Конституції?Верховна Рада ухвалила внесення змін до Конституції щодо стратегічного курсу України на набуття повноправного членства в Європейському Союзі та НАТО.

«Україна - це партнер НАТО, який високо цінується. Ми надаємо допомогу Україні в різних сферах. Ми також закликаємо країни-члени надавати допомогу Україні на двосторонньому рівні. Ми робимо це для того, щоб допомогти Україні рухатися в напрямку євроатлантичної інтеграції, модернізувати її збройні сили, проводити реформи, зокрема боротися з корупцією», - сказав він.

Нагадаємо, 7 лютого Верховна рада закріпила в Конституції курс України на ЄС і НАТО. За проголосували 334 народних депутати.

Пізніше Рада ухвалила звернення до НАТО і парламентів держав-членів альянсу із закликом формально почати індивідуальний діалог рекомендацій та практичної підтримки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: