Порошенко пояснив необхідність закріплення в Конституції курсу на ЄС і НАТО

Читать на русском
Зміни до законодавства щодо закріплення в Конституції курсу на членство України в НАТО та Євросоюзі необхідні, адже відповідний курс гарантує безпеку громадян.

Зміни до законодавства щодо закріплення у Конституції курсу на членство України в НАТО та Євросоюзі необхідні, адже відповідний курс гарантує безпеку громадян.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це повідомив президент України Петро Порошенко у Верховній раді.

Як змінювалось українське законодавство щодо співпраці з НАТООкрім змін до Конституції, які запропонував внести президент задля незворотності курсу України на європейську і євроатлантичну інтеграцію, Рада вже ухвалила низку законопроектів щодо співпраці з НАТО.

За словами президента, НАТО – це про безпеку українців та верховенство права.

«Дуже важливо, що НАТО – це про безпеку. Про безпеку громадянина, безпеку на вулицях, захист конституційних прав і свобод, верховенство права. Це те, що сьогодні нас об’єднує щодо змін до законодавства та проведення реформ у нашій країні. Наголошую, що це також пов’язано зі вступом до ЄС. Відповідальність України, критерії, які необхідні для членства. Це, в тому числі, й захист стандартів життя українського громадянина. Реформи означають захист людей», – прокоментував глава держави.

Нагадаємо, Верховна Рада України схвалила в другому читанні законопроект №9037 про внесення змін до Конституції України про незворотність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію. За його ухвалення проголосували 334 нардепа.

Як повідомлялося, Порошенко підкреслив, що завдання щодо вступу України до НАТО та Європейського Союзу для нашої держави є реальним.

Додамо, глава держави не виключав, що Росія спробує зірвати голосування за закон у парламенті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: