ВР просить НАТО надати план дій щодо членства України в Альянсі

Читать на русском
ВР ухвалила за основу та в цілому проект постанови із закликом до країн-членів НАТО надати Україні плану дій щодо членства в організації.

Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому проект постанови із закликом до країн-членів НАТО надати Україні плану дій щодо членства в організації.

Як пише «Слово і Діло», за відповідне рішення проголосували 243 народних депутати.

Як змінювалось українське законодавство щодо співпраці з НАТООкрім змін до Конституції, які запропонував внести президент задля незворотності курсу України на європейську і євроатлантичну інтеграцію, Рада вже ухвалила низку законопроектів щодо співпраці з НАТО.

Згідно з ухваленим проектом №10007, Рада має звернутися до «лідерів держав-членів НАТО, Північноатлантичної ради та парламентської асамблеї НАТО, національних парламентів держав-членів Альянсу».

Зокрема, ВР закликає Альянс на саміті в грудні 2019 року схвалити для України план дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроект №9037 про внесення змін до Конституції України про незворотність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію. За його ухвалення проголосували 334 нардепи.

Як повідомлялося, Порошенко підкреслив, що завдання щодо вступу України до НАТО та Європейського Союзу для нашої держави є реальним.

Також «Слово і Діло» писало, що вступ до НАТО українці найбільше підтримували в червні 2017 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: