ГПУ просить заарештувати голову Херсонської облради без альтернативи застави

Читать на русском
ГПУ просить суд взяти під варту голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера, підозрюваного в організації вбивства  Катерини Гандзюк.

Генеральна прокуратура просить суд взяти під варту голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера, підозрюваного в організації вбивства виконувача обов'язків керуючої справами мерії Херсона, антикорупційної активістки Катерини Гандзюк.

Як пише «Слово і Діло», про це Українським Новинам повідомив представник Генпрокуратури.

Луценко повідомив, коли назве прізвище вбивці ГандзюкГенеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що знає прізвище замовника вбивства радниці мера Херсону Катерини Гандзюк.

«Ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу не передбачає альтернативного арешту запобіжного заходу», - сказав співрозмовник агентства, відповідаючи на питання про запобіжний захід для Мангера.

За його словами, приймаються заходи для доставки підозрюваного до суду з метою обрання запобіжного заходу.

При цьому поки не уточнюється, коли відбудеться суд.

Раніше генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що чолі Херсонської облради Мангеру повідомили про підозру в організації вбивства Гандзюк.

Також повідомлялося, що голова Херсонської облради Владислав Мангер пов'язаний із підозрюваним в організації вбивства Гандзюк Олексієм Левіним, який втік за кордон. Крім того, активісти й близькі вбитої називають Мангера одним із замовників її вбивства. Голова Херсонської облради спростовує, що мав зв'язок із Левіним.

Як відомо, «Батьківщина» виключила зі своїх лав голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера, пов'язаного з підозрюваним в організації вбивства радниці мера Херсона й активістки Катерини Гандзюк.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року невідомий у Херсоні облив Гандзюк концентрованою сірчаною кислотою, в результаті чого вона отримала значні опіки. Після трьох місяців лікування в Києві активістка померла в лікарні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: