В Італії відкрили «представництво ДНР»

Читать на русском
В Італії оголосили про відкриття так званого представництва ДНР у Вероні. Україна скерувала ноту до Рима.

В італійській Вероні оголосили про відкриття так званого «представництва «ДНР».

Як пише «Слово і Діло», у зв'язку з цим Україна направила ноту в МЗС Італії, повідомляє в понеділок, 11 лютого, прес-служба посольства України в Римі.

Суд Чехії підтвердив ліквідацію «представництва ДНР»У Чехії Верховний суд міста Оломоуц у четвер, 26 квітня, підтвердив рішення про ліквідацію самозваного консульства бойовиків «ДНР» в Остраві.

Зокрема, зазначено, що Україна направила вербальну ноту в МЗС Італії, запити в префектуру і квестури Верони, в яких висловлюється протест проти антиукраїнських провокацій після того, як було оголошено про відкриття 9 лютого так званого «представництва «ДНР» у Вероні.

«Посольство України рішуче засуджує будь-які спроби просування і підтримки в Італії терористичних угруповань – фейкових «республік» на території українського Донбасу, що є неприйнятним не лише для країни-члена ЄС, а й для будь-якого суспільства, яке розділяє демократичні цінності і базові правила сучасного світового порядку», - вказали в посольстві.

До таких дій в диппредставництві включили і останню антиукраїнську провокацію місцевих проросійських сил в італійському місті Верона.

«Посольством та МЗС України в зв'язку з цим проводяться заходи політико-дипломатичного реагування: відправлені відповідна вербальна нота в МЗС Італії, запити в префектуру і квестури Верони, в яких висловлюється протест проти антиукраїнських провокацій, спрямованих на підрив загальноєвропейської позиції на підтримку територіальної цілісності Української держави, з'ясовується юридичний статус цього »представництва»», - доповіли в посольстві.

За даними МЗС, відкриття «представництва» викликало обурення не тільки української громади Італії, але і «багатьох італійських друзів України, які висловлюють підтримку нашій державі».

«На жаль, і в Італії є свої політичні маргінали, які, очевидно, готові і надалі підвищувати рівень провокацій. Втім, ми переконані, що згадані протиправні дії окремих представників місцевого веронського політичного осередку не будуть здатні поставити під сумнів тверду позицію Італійського Уряду на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України», - наголосили в посольстві.

Раніше прокуратура у французькому місті Екс-ан-Прованс подала в суд на організацію, яка називає себе «офіційним представництвом «ДНР» у Франції, і вимагає її розпуску. У французькому МЗС наголосили, що не визнають офіційно цю організацію, а її діяльність назвали нелегальною.

Пізніше суд французького міста Екс-ан-Прованс вирішив не закривати так зване «представництво «ДНР» в Марселі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: