Вибори-2019: Ващенко взагалі не декларував зарплату, але мав готівкою сотні тис. євро та доларів

Читать на русском

Кандидата в президенти України Олександра Ващенка ЦВК зареєструвала як самовисуванця. Він родом із Дніпропетровщини. Наразі очолює правління громадської організації «Влада народу», є президентом Міжнародного центру економіки та права. Подивимося, що Ващенко вказав у декларації як кандидат у президенти України.

З доходів у 2017 році Ващенко нічого не задекларував. Він вказав, що мав готівкою 5,6 млн грн, 523 тис. дол. та 320 тис. євро.

Також Ващенко задекларував квартиру (83,6 кв. м). Інші члени родини мали квартиру (101,7 кв. м), яка перебувала у власності третьої особи.

Ващенку належали такі підприємства: ТОВ ТНК «Українська нафтогазова група», ТОВ МТРК «АВІ ТІВІ», ТОВ «Вуд-Продакшен», ТОВ «А-Тел».

Ще він володів корпоративними правами на ПП «Міжнародний центр економіки та права», ОВ «Будівельно-інвестіцийна компанія «ВІК», ТОВ ТНК «Українська нафтогазова група», ТОВ «Вуд-Продакшен», ТОВ «Міжнародна телерадіокомпанія «АВІ ТІВІ», ТОВ «Ролан», ТОВ «Парк Палац» та ТОВ «А-Тел».

Детальніше – на інфографіці.

Скільки кандидатів у президенти та хто саме балотувався в різні роки, дивіться на нашій інфографіці.

Також «Слово і Діло» розбиралося, чи дійсно в президенти може йти лише заможна людина та чи не порушуються таким чином права простих українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: