У Білому домі допустили можливість нового шатдауну

Читать на русском
Новий шатдаун можливий, якщо Трамп знову не зможе домовитися про фінансування стіни на кордоні з Мексикою.

Голова апарату Білого дому Мік Малвейні заявив, що вони допускають можливість початку наступного тижня нового призупинення фінансування держслужбовців (шатдаун) з-за суперечок президента США Дональда Трампа з Конгресом.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на NBC.

«Шатдаун» у США став найтривалішим в історіїУ п'ятницю, 11 січня, зарплату не отримали охоронці тюрем, співробітники аеропортів і агенти ФБР.

Малвейні розповів, що абсолютно не може виключати відновлення шатдауна, так як конгресмени не змогли домовитися з Трампом про фінансування для будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

«Давайте визнаємо, що в переговорах з президентом превалює точка зору радикального лівого крила Демократичної партії, згідного виділити на будівництво стіни лише $800 млн. Але це абсурдно мала цифра. Як можна таке підписати, якщо на стіну потрібно $5,7 млрд», - заявив глава апарату Білого дому.

Також Малвейні заявив, що Трамп може піти на угоду, якщо конгресмени погодяться на якийсь середній варіант, тоді президент США зможе «пошукати гроші десь ще».

Нагадаємо, втрати економіки США через «шатдаун» перевищили 11 млрд доларів. Аналітики припускають, що відсутність згоди політиків про майбутнє бюджету США може призвести до того, що ВВП сша за підсумками року може зрости не менш ніж на 3%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: