Три країни Європи виділять для Донбасу $14 мільйонів

Читать на русском
Проект у рамках Програми розвитку ООН розрахований до 2022 року та покликаний сприяти ефективному врядуванню.

Уряди Данії, Швеції та Швейцарії оголосили про початок проекту «Ефективне врядування та залучення громадян для покращення доступу до правосуддя, безпеки, охорони довкілля та соціальної згуртованості на сході України», у рамках якого буде виділено понад 14 млн доларів.

Про це повідомляє Слово і Діло з посиланням на сайт ПРООН.

Зазначається, що проект у рамках Програми розвитку ООН розрахований до 2022 року та покликаний сприяти ефективному врядуванню та соціальній згуртованості в регіоні.

«Через конфлікт на сході України, який триває вже п’ятий рік, цивільне населення зазнало значних втрат, зокрема, за період з 2014 року загинуло 3300 чоловіків, жінок та дітей, зазнали поранень близько 9000 мирних жителів. 1,5 млн осіб стали внутрішньо переміщеними особами, а чимало інших, що живуть у постраждалих від конфлікту районах, стикаються з різноманітними проблемами», - йдеться в повідомленні.

В ООН сподіваються, що спільний внесок Данії (9,045 млн доларів), Швеції (3 млн доларів) та Швейцарії (2 млн доларів) у розмірі 14,045 млн доларів дасть змогу розпочати пошук шляхів для розв’язання ключових проблем у Донецькій та Луганській областях.

«Кризу довіри можна подолати лише створюючи робочі місця, долаючи бідність, реалізуючи антикорупційні заходи, впроваджуючи правоохоронну й судову реформи, а також забезпечуючи права людини», - переконані в організації.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко затвердив уточнений перелік окупованих населених пунктів.

Тим часом, за даними штабу в зоні бойових дій на сході України один військовослужбовець Збройних сил України загинув і двоє отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: