У Росії до Януковича приставили держохорону

Читать на русском
Засуджений за державну зраду екс-президент України Віктор Янукович користується в Росії державною охороною за наказом Володимира Путіна.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що екс-президент України Віктор Янукович користується в РФ державною охороною.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 8 лютого, інформує «Інтерфаксм.

Квартиру Януковича передали тимчасовому керуючомуЯк зазначається, експерти оцінили майно екс-президента в 36 мільйонів гривень. Повідомляється, що раніше в цьому будинку мешкала Любов Полежай, цивільна дружина Януковича.

На питання журналістів, чи охороняється в РФ Віктор Янукович, Пєсков сказав: «Згідно з указом президента РФ, він охороняється».

«Державна охорона надається за рішенням глави держави», – додав Пєсков.

На запитання, чи є указ Путіна про надання Януковичу охорони, Пєсков відповів: «Так, так, він був, коли він (Янукович – ред.) в'їхав (до РФ – ред.) як глава (української – ред.) держави».

Прес-секретар не коментував, яка саме структура охороняє Януковича.

«Цього я вам точно сказати не можу. Цього я не знаю. Але він охороняється, в нього є державна охорона», – зазначив Пєсков.

Журналісти поцікавилися також юридичним статусом Януковича. На це Пєсков сказав, що він «в'їхав до РФ як чинний президент і глава держави Україна, після того, як у цій країні відбулося силове захоплення влади».

«Янукович, який в'їхав у цій ролі, й досі перебуває в РФ», – зауважив Пєсков.

На запитання, який зараз юридичний статус Януковича, прес-секретар сказав: «Зараз Янукович не є президентом України ... В нього немає ніякого особливого або спеціального статусу».

Нагадаємо, 6 лютого Віктор Янукович провів прес-конференцію в Москві, під час якої заявив про зраду з боку Європи, а також прокоментував вирок про держзраду.

24 січня суд визнав винним у справі про держзраду Януковича й заочно засудив його до 13 років в'язниці. Судді підтримали не всі пункти звинувачення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: