У Порошенка могли заплатити за першу зустріч із Трампом: реакція соцмереж

Читать на русском

BBC заявила, що Україна могла заплатити за першу зустріч Петра Порошенка з президентом США Дональдом Трампом.
Слово і Діло

Британське видання BBC повідомило з посиланням на свої джерела, що особистий адвокат Дональда Трампа Майкл Коен отримав секретний платіж у розмірі 400 або 600 тисяч доларів за організацію зустрічі між президентом США та президентом України Петром Порошенком.

Джерело в Адміністрації президента України повідомило, що Коена довелося залучити, оскільки зареєстровані лобісти та українське посольство не змогли домогтися чогось більшого, ніж проведення короткої зустрічі й фото з Трампом.

При цьому в АПУ публікацію BBC назвали «відвертою брехнею, наклепом і фейком». Крім того, вимагають спростування й погрожують виданню судовим позовом. Сам Коен також спростував отримання коштів за організацію переговорів.

«Слово і Діло» розбиралось, як у соціальних мережах відреагували на публікацію BBC.

«Знаєте, що найсмішніше в історії про платну зустріч Трампа з Порошенком? Початкове джерело BBC назвало суму 400 тисяч доларів. А джерело BBC в Києві сказало, що заплатили 600 тисяч. Тобто 200 штук вкрали посередники! Це так по-нашому», – написала журналістка Вікторія Світлова.

«Не буду коментувати якість матеріалу колег. Скажу про зміст. Якщо Порошенко купив за 400 тисяч зустріч із Трампом, він неймовірний бізнесмен. Кому ще вдасться за таку незначну суму побувати в Білому домі, поговорити з президентом США й, можливо, досягти певних домовленостей?», – написав журналіст Веніамін Трубачов.

«Я не буду нудити про декларації та джерела коштів. 600 тисяч доларів за 15 хвилин. Просто сором і ганьба», – вважає Олександр Дубинський.

«Тобто Порошенко налагодив відносини зі США, випросив Джавеліни, зустрівся з Трампом, а також із віце-президентом і міністром оборони США (ці лохи, мабуть, узагалі на шару). І все це нібито за ціну київської квартири типу Серьожиної? Ось це барига, аж сльози течуть», – написав Костянтин Зоркін.

«Оскільки Порошенко заплатив не офіційним (не зареєстрованим) лобістам, а адвокату Трампа, то за американськими мірками це вже корупція. Але цей бруд не дивує, якщо чесно, особливо після останніх скандалів із Фондом Клінтонів. Така політика – брудна справа. Для Порошенка не буде жодних іміджевих наслідків – в очах людей він заплатив на добру справу, зустріч із президентом США. І для України було б чудово, якби й для Трампа не було жодних наслідків з ініціюванням розслідування, інакше він зненавидить Україну», – вважає політичний експерт Олексій Мінаков.

«Якщо Джавеліни, контрбатарейні радари, снайперські комплекси та загальний договір про військове співробітництво не можна отримати без лобіста, то нехай уже буде лобіст», – написав волонтер Мирослав Гай.

«Я розумію, що люди, яких ця новина збудила, не люблять Порошенка й не пропускають нагоди його копнути. Але це не скасовує критичного мислення. Підозрюю, що ці ж люди люблять Джавеліни, санкції проти Росії, кредитні гарантії, американські інвестиції та Курта Волкера, який регулярно говорить правильні речі про Росію. І все це в нас є. А трохи більш ніж рік тому стояв вереск, що ми програли Америку, що буде велика угода Трампа з Путіним, що все пропало. А нічого не пропало. Навіть навпаки – прибуло. І це результат реальної цинічної жорсткої політики», – написав постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, видання The New York Times повідомило, що Україна фактично припинила розслідування епізодів, пов'язаних із колишнім керівником виборчого штабу Дональда Трампа Полом Манафортом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: