У Криму відкрили кримінальне провадження щодо забруднення чорноморського узбережжя

Читать на русском
У прокуратурі додали, що токсичні речовини потрапляють до Чорного моря, чим створюють загрозу для здоров'я населення та навколишнього середовища.

Прокуратура Автономної Республіки Крим та Головне управління Національної поліції в Криму і Севастополі відкрили кримінальне провадження в справі про незаконне забруднення чорноморського узбережжя.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим, пише «Слово і Діло».

Викиди «Кримського титану»: Україна вивчить шкоду для екологіїПроблеми екології в Криму вивчить Кабмін. РНБО чекає актуальної екологічної інформації й відповіді, яких заходів потрібно вжити для запобігання шкідливому впливу на здоров'я українців.

«Встановлено, що після окупації Російською Федерацією півострова Крим дамбу Нижньо-Чурбашского водосховища в місті Керч почали використовувати для незаконного видобутку піску. Обсяг видобутого піску збільшується з кожним днем, у результаті чого бруд від його промивання та видобутку потрапляє на міський пляж, оскільки злив відбувається прямо до каналу», – повідомила прес-служба.

У прокуратурі додали, що токсичні речовини потрапляють до Чорного моря, чим створюють загрозу для здоров'я населення і навколишнього середовища.

За цим фактом 4 лютого слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони або використання надр).

Нагадаємо, що наприкінці серпня та на початку вересня місто Армянськ у Криму накрили викиди токсичних речовин із кислотонакопичувача «Кримського титану» через що в людей погіршилося самопочуття, на гладких поверхнях утворився дивний маслянистий наліт, метал почав іржавіти, а з дерев опало листя.

Раніше стало відомо, що видобуток піску з урочища Плавні на території Нижньо-Чурбашенского хвостосховища в Керчі викликало руйнування частини дамби, яка перешкоджала потраплянню відходів у море.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: