Безглуздий плагіат: декан-економіст видав матеріали ЗМІ за власні

Читать на русском
Декан економічного факультету одного з вишів Ужгороду використав у своїй дисетарції матеріали інфографік Слова і Діла, вирізавши в них логотипи.

Декана економічного факультету Ужгородського національного університету Віталія Сержанова, який захистив 31 січня 2019 року докторську дисертацію, запідозрили в плагіаті.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію антиплагіатної ініціативи «Дисергейт».

Як повідомила Світлана Благодетєлєва-Вовк, голова ГО «ТРОН», координаторка антиплагіатної ініціативи «Дисергейт», у дисертаційній роботі використано чотири інфографіки «Слова і Діла», а також інфографіку інформагентства «РБК-Україна» із відрізаними логотипами, що свідчить про умисний і свідомий намір крадіжки.

«Скоріше за все, дисертацію він самостійно не писав, а хтось робив її на його замовлення», – зауважила Благодетєлєва-Вовк.

Так, були використані інфографіки про основні країни-інвестори України в 2017 році, міжнародну інвестиційну діяльність України та інвестиційну діяльність України в 2016 році за регіонами, які були створені аналітиками та дизайнерами сайту.

Антиплагіатна ініціатива «Дисергейт» має намір подати заяву до МОН на скасування рішення спецради про присудження Сержанову докторського ступеня через наявність академічного плагіату.

Раніше в кандидатській дисертації Яценюка знайшли 70 сторінок плагіату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: