Левченко звинуватив Порошенка у плагіаті

Читать на русском
Левченко заявляє, що президентський проект закону номер 7203 слово в слово копіює його законопроект номер 6773, змінена лише дата набуття чинності.

Депутат Юрій Левченко заявляє, що президент Петро Порошенко скопіював текст свого законопроекту щодо депутатської недоторканості з документа, який з літа чекає у Верховній Раді на голосування.

Про це він заявив у четвер, 19 жовтня, з трибуни парламенту, передає «Слово і Діло».

«Він (проект закону №7203 – ред.) слово в слово копіює мій законопроект (№6773 – ред.), лише дата набуття чинності змінена», – сказав депутат.

Левченко зауважив, що через це, а також через порушення термінів, цю президентську ініціативу не мали права реєструвати в Раді. Він закликав правоохоронні органи з'ясувати, хто винен у цьому порушенні.

Перша віце-спікерка Ірина Геращенко пояснила, що законопроект Порошенка був визначений як невідкладний і, за регламентом ВР, його мають позачергово розглянути на найближчому засіданні парламенту. Вона не сказала, чому проект №7203 був визначений невідкладним.

У зв'язку з цим у Верховній Раді відбулася словесна перепалка між Левченком і Геращенко. Це відбулося під час представлення альтернативного до закону президента Петра Порошенка закону про скасування депутатської недоторканності.

Левченко з трибуни вимагав, щоб ВР спочатку розглянула законопроект №6773 (народних депутатів), оскільки він був зареєстрований раніше за президентський.

«А потім із тим своїм шахрайським, шулерським (законом – ред.) робіть що завгодно. Голосуйте-не голосуйте. Можете хоч підтертися тим законом. Робіть із ним що завгодно», – сказав він, після чого Геращенко попросила його коректно доповідати без нецензурної лексики.

Нагадаємо, як і прогнозував Парубій, з обіду Рада взялася розглядати скасування депутатської недоторканності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: