У кандидатській дисертації Яценюка знайшли 70 сторінок плагіату

Читать на русском
У повному тексті кандидатської дисертації Арсенія Яценюка міститься близько 70 сторінок тексту без посилань на його справжніх авторів.
фото: прес-служба Кабміна

У повному тексті кандидатської дисертації Арсенія Яценюка міститься близько 70 сторінок тексту без посилань на його справжніх авторів.

Про це розповіла доктор філософських наук Тетяна Пархоменко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Ознайомлення з повним текстом дисертації екс-прем'єра Яценюка дозволяє стверджувати: 70 сторінок (з яких 39 повністю або за винятком одного-двох речень) її основної частини (с.4 -165) – містять тексти без посилань на їх справжніх авторів. І це – не рахуючи 7 сторінок буквального перекладу з англійського оригіналу, наведеного з порушенням правил цитування: відсутність лапок при буквальному відтворенні тексту, з рідкісними посиланнями, в т.ч. фейковими», – сказала вона.

За словами Пархоменко, введення і висновки з роботи Яценюка можна знайти у відкритому доступі, а її повний текст можна знайти на низці платних ресурсів.

Вона зазначила, що згідно із законодавством України про авторське право це є плагіатом, оскільки ці тексти були опубліковані під ім'ям особи, яка не є їх автором.

При цьому Пархоменко уточнила, що значна частина тексту дисертації Яценюка запозичена з підручників «Банківське право. Українське та європейське»(К .: Атіка, 1999), автори П.Д. Біленчук, О.Г. Динник, І.О. Лютий і О.В. Скороход, а також підручника «Національний банк и грошово-кредитна політика» (К .: КНЕУ, 1999) під редакцією А.М. Мороза і М.Ф. Пуховкиної.

Нагадаємо, раніше на плагіаті попалася дружина віце-прем'єр-міністра В'ячеслава Кириленка. В її наукової роботи знайшли близько 30% чужого матеріалу без посилання на авторів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: