Як виконує обіцянки кандидат у президенти Дерев'янко

Читать на русском

Політичний досвід Юрія Дерев'янка ще не такий багатий, як у деяких інших кандидатів у президенти: він був депутатом Івано-Франківської обласної ради, а до Верховної Ради пройшов у 2012 році за мажоритарним округом. Зараз народний депутат є позафракційним, але в президенти його висунула партія «Воля».

Поки Дерев'янко працює в Раді, він встиг дати 36 обіцянок, виконав – 12 (33%), провалив – 10 (28%), ще 14 залишаються в процесі виконання.

У разі перемоги на виборах Дерев'янко обіцяв одним із перших внести до парламенту закон про імпічмент президента: «Я вважаю, що ми повинні мати в країні закон про імпічмент президента, й це буде один із перших моїх указів, який буде поданий до ВРУ. Тому що президент має бути підконтрольним українцям і парламенту». Крім того, політик пообіцяв після перемоги скасувати всі податки на розмитнення, крім одного платежу.

У своїй передвиборчій програмі Дерев'янко пообіцяв цивілізований ринок землі, відкрити який можна після захисту права власності на землю, передачі земель за межами населених пунктів у власність територіальних громад, доступу фермерів до фінансових ресурсів для придбання землі й створення електронного майданчика для оренди та продажу землі.

Крім того, претендент на посаду президента обіцяв страхову медицину, трирівневу систему пенсійного забезпечення, повноцінне членство в Європейському Союзі й НАТО (за умови дотримання верховенства інтересів країни), електронне голосування, відкриті списки на виборах.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як кандидати в президенти вирішують проблеми армії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: