Кандидат у президенти Тарута задекларував антикваріат і нерухомість у Криму та Донецьку

Читать на русском

«Слово і Діло» вивчає декларації офіційних кандидатів у президенти. Дивимося, чим станом на 2017 рік володів Сергій Тарута.

Зарплата Тарути за 2017 рік становила 211,6 тисячі гривень, відсотки – 2,1 мільйона гривень, дохід від надання майна в оренду – 240 тисяч гривень, інші доходи – 461,3 тисячі гривень. На банківських рахунках у нього було 7,2 тисячі гривень, 878,7 тисячі доларів, готівкою – 4,6 мільйона доларів, 560 тисяч євро та 20 тисяч англійських фунтів стерлінгів. Крім того, Тарута позичав 3,5 мільони гривень. Його дружина Ольга Тарута отримала 36,4 тисячі гривень пенсії й зберігала 450 тисяч доларів готівкою.

Із нерухомості народний депутат задекларував нежитловий і житловий будинки (в Києві та в Донецьку), земельну ділянку в Донецьку, офіс у Києві та сім квартир (у Києві, Криму, Маріуполі та Донецьку). Їздив Тарута на автомобілі Lexus 2006 року випуску, в нього також був мотоцикл Harley Davidson 2013 року.

Вибори-2019: як виконує обіцянки кандидат у президенти ТарутаКандидат у президенти Сергій Тарута виконав 35 відсотків своїх обіцянок, а 44 відсотки зобов'язань провалив.

Ольга Тарута володіла квартирою в Маріуполі, двома житловими будинками (в Маріуполі та Києві), трьома земельними ділянками (в столиці та Маріуполі) та гаражем. Їздила вона на Lexus 2008 року випуску.

Крім того, претендент на головну посаду в країні задекларував значну кількість цінних речей. Станом на 2017 рік у Тарути було 10 ваз, 14 горщиків, 27 ікон, 7 антикварних картин, 4 книги, 4 медальйона, 4 розписні миски, 11 скульптур, 16 статуеток і 56 інших антикварних виробів. Також у нього була колекція антикварних годинників, колекція старожитностей, срібла, ювілейних монет та набір монет. Крім того, в декларації вказані майже 200 картин, три амфори, три бюсти, три вази, п'ять годинників, чотири сервізи, 17 скульптур та інші колекції. В його дружини був годинник і 17 ювелірних виробів.

Тарута був власником цінних паперів на ЗАТ «Телерадіокомпанія «Євростудія», ПрАТ «Бахмутський Аграрний Союз», «Даргай Холдінгс Лімітед» та «Ерроукрест Лімітед». У нього були корпоративні права на ТОВ «Футбольний Клуб «Металург», ТОВ «Виробничо-експериментальна фірма «Аква-Віта», ТОВ «Азовська Інформаційна Компанія», ТОВ «Музей Історичного культурного надбання «Платар», ЗЕП ТОВ «Азовімпекс», ТОВ «Арт Інвест Груп». Крім цього, Тарута був власником 48 компаній.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, Сергій Тарута обіцяє зняття недоторканності з народних депутатів, але не завжди голосує за це в парламенті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: